Hulp nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op via:

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Attributen

Moet je extra kleding meenemen?

Ja, dat is wel het beste. Je neemt deel aan een wateractiviteit, er kan onverwachts altijd iets gebeuren waardoor je nat wordt.

Is een reddingsvest verplicht?

Een reddingsvest is niet verplicht. Reddingsvesten worden standaard wel door ons verstrekt.

Eigenschappen

Met hoeveel personen kun je in een kano?

Je kunt met 2 of 3 personen in een kano. Houdt er rekening mee indien je met 3 personen in een kano plaatsneemt je ook dieper in het water ligt. Bij laagwater is het beter om met max. 2 personen in een kano te gaan zitten.

Wat voor kano’s verhuren jullie?

Wij verhuren de traditionele Canadese kano. Onze kano’s zijn gemaakt van een stevig kunststof en zijn stabiel.

Kano varen

Moet ik in bezit zijn van een zwemdiploma?

Ja, omdat er nog wel eens iemand uit de kano kan vallen, is het voor jullie en voor ons een veilig gevoel dat diegene een zwemdiploma heeft.

Verhuren jullie 1-persoonskano’s of Kajaks?

Nee, deze verhuren wij niet.

Word je nat?

Ja en nee, onze kano’s zijn zeer stabiel. De Canadese kano’s zijn gestabiliseerd om omkantelen te voorkomen. Het is wel mogelijk dat je tijdens een tocht vast komt te zitten en dat je bij laag water uit de boot moet om de boot los te krijgen.

Kunnen wij met 2 personen een kano huren?

Ja, dat kan. Je kunt een kano bij ons ophalen of een kano met aanhanger bij ons huren. Een andere mogelijkheid is om deel te nemen aan een instap kanotocht. Zie onze arrangementen voor meer informatie.

Overig

Slecht weer, wat nu?

De perfecte dag om te gaan kano varen is met een zonnetje, 25 graden en droog weer. Helaas komt het in Nederland nog wel eens voor dat het regent. Een klein beetje regen zal de pret zeker niet drukken, maar een hele dag aanhoudende regen wel. Bij slecht weer zullen wij op de aanvangstijd met je overleggen of het varen mogelijk is. In geval van slecht weer zullen wij aanbieden om de tocht te verplaatsen naar een ander moment. Mocht dit niet mogelijk zijn dan wordt de tocht kosteloos geannuleerd.

Is er een kleine kans op een buitje? Regenpakken zijn gratis te leen om mee te nemen voor onderweg. Zodoende heb je beschermende kleding mee voor het geval dat je onderweg toch overvallen wordt door een bui.

Mocht je een arrangement hebben geboekt met andere extra’s of activiteiten zoals een BBQ, rondleidingen, overdekte activiteiten of outdoor activiteiten dan zullen deze activiteiten in de meeste gevallen gewoon doorgaan. Deze activiteiten worden bij andere partijen georganiseerd en hanteren daarom andere voorwaarden.

Wanneer zijn jullie geopend?

Wij zijn zo goed als altijd geopend.

De officiële openingstijden zijn elke dag van de week van 09:00 tot 21:00 uur.
Zon- en feestdagen zijn hier absoluut geen uitzondering op.

Daarnaast kun je ons telefonisch 24/7 bereiken. Oftewel, wie bint altied lös!

Gaat er begeleiding mee?

Nee, jullie ontvangen uitleg en worden geholpen bij het ter water laten van kano’s. De route varen jullie op eigen gelegenheid.