Hulp nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op via:

Kanovaren Vechte – Engden naar Pier99 (3 uur)

Arrangement inclusief:
  • Kano en peddels
  • Zwemvesten
  • Waterdichte ton
  • Bezorgen/ophalen van de kano's

Kanovaren op de Vechte voelt als een dagje vakantie in het buitenland. Nieuwe omgevingen, natuur en Duitse gastvriendelijkheid.

Kanovaren op de Vechte

kano op de vechte

De Vechte stroomt vanaf Engden rustig door natuurgebieden waar een rijke vogelwereld te zien is. Stroomafwaarts kom je bij een stuw waar speciaal voor de kanovaarders een kanogoot is gemaakt. Op de bodem van de goot zijn borstels geplaatst waardoor de stroom in het midden wordt gehouden en je zonder problemen naar beneden kan glijden.

Naarmate de rivier dichterbij de stad Nordhorn komt wordt deze steeds breder, dieper en dus makkelijker te bevaren. De Vechte mondt uit in de Vechtesee bij Nordhorn. Op zomerse dagen zie je hier zeilboten en windsurfers voorbij varen. Het terras van Pier 99 zie je in de verte en dit is waar je de kano weer verlaat. Eventueel kun je hier nog gezellig na praten onder het genot van een welverdiend drankje.

Nancy Klein uit Enschede

Veel lol gehad met kanovaren en daarna met de aansluitende fietstocht. Thanks!
+ Lees meer

Rox van der Hoeven uit De Lutte

Heen een kanotocht over de Vechte: goede instructies, met name betreft de knelpuntjes (ja we zaten vast bij de stroomversnelling en hebben natte voeten en buikpijn van het lachen gekregen) Terug met de elektrische fietsen inclusief BBQ bakfiets. Op verzoek was er ook nog een heerlijk BBQ pakket bij geregeld. Zelfs een bluetooth speaker erbij (muziek terwijl je bbq’t) Kano’s op tijd, compleet en netjes Fietsen op tijd, compleet en netjes Mede dankzij jullie een geweldige dag gehad! Alweer superblij met jullie
+ Lees meer

R. Bernhard uit Amersfoort

Een heerlijk ontspannen kano tocht met het hele gezin. Onze dochter was wel wat sceptisch maar na een paar minuten al helemaal om. Een super mooie omgeving en voor de vistrap was genieten. We hadden een paar druppels onderweg maar toen we bij Pier99 aan het bijkomen waren kwam het met bakken naar beneden dus dat was prima geregeld, wij zaten immers droog. Daarna met de fiets terug wat ook erg leuk was en precies ver genoeg. Dit gaan we zeker nog een keer doen maar dan wel een andere route want deze hebben we nu gehad. 🙂 Dank Twente Kano voor een onuitwisbare vakantie herinnering. Fam. Bernhard
+ Lees meer

Arno uit Alkmaar

De kano’s lagen klaar, de tocht was eenvoudig en mooi en na even zoeken tussen het feest en de zeilwedstrijd op het meer, ook de fietsen gevonden die netjes klaar stonden. Na een mooie fietstocht eenvoudig de auto weer teruggevonden. Top dag met top weer…
+ Lees meer

Rini uit Blokzijl

Het was een super mooie dag alles super geregeld bedankt voor die mooie dag
+ Lees meer

Els uit Borne

Prachtige tocht met leuke stroomversnelling. Onderweg een paar idyllische plekjes om te stoppen. Op het eindpunt heerlijk gegeten.
+ Lees meer

Jolien uit Hengelo

Op een mooie zomeravond besloten om met een aantal vrienden te gaan kano varen. We kozen voor de tocht op de Vechte in Duitsland. Leuk om eens over de grens te kijken. Alles was goed geregeld, echter ons tempo lag niet zo hoog (stuur- en evenwichtsproblemen) waardoor we niet op de eindlocatie aankwamen. Met veel natte kleren en een hoop lol zijn we toch uit de kano’s gekomen en heeft twentekano ons halverwege opgepikt. Bedankt voor de goede zorgen!
+ Lees meer

Boeken en meer informatie

Neem een Optie of Boek dit arrangement binnen 2 minuten online (in 4 stappen).