Hulp nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op via:

Solex rijden in Twente en Kanovaren op de Dinkel

Arrangement inclusief:
  • Solextocht (2 uur)
  • Routes
  • WA-verzekering
  • Brandstof
  • Twentse koffietafel
  • Kanotocht (2,5 uur)
  • Zwemvesten en peddels

Met dit arrangement ga je solex rijden in Twente, genieten van een heerlijke Twentse koffietafel en kanovaren op de Dinkel. Dit arrangement zal je dag onvergetelijk maken en veel plezier opleveren. Ontdek Twente zoals je het nog nooit eerder hebt gezien en beleef de leukste avonturen. 

Let op: de waterstand van de Dinkel is door de aanhoudende droogte van afgelopen zomer lager dan normaal, waardoor er ondiepe stukken zijn met zandbanken.

Solex rijden in Twente

Op de solex verken je het Twentse landschap. De karakteristieke snorfiets uit de jaren ’60 is herkenbaar met zijn motor op het voorwiel. Na een korte uitleg zal het een ware kunst worden om de solex te starten. Gegarandeerd vermaak voor de hele groep. Tour met een van onze routes door het prachtige Twente, langs het sluizenhuisje, het Lutterzand of door het Duivelshof. Wil je je eigen route afleggen? Dat kan natuurlijk ook! Het eindpunt van de route is bij Keet’n Zwart waar een Twentse koffietafel klaar staat.

solex rijden

Twentse koffietafel

Na brommen op de solex is rust belangrijk. En voordat je in de kano stapt, zal de maag gevuld moeten worden! Daarom staat er een heerlijke Twentse koffietafel voor jullie klaar bij Keet’n Zwart. De Twentse koffietafel bestaat uit allerlei lekkere Twentse lekkernijen zoals krentenwegge en roggebrood, maar ook diverse soorten beleg en warme gerechten zullen niet ontbreken.

Kano varen op de Dinkel

Kanovaren op de Dinkel

Na de lunch is het tijd om in de kano te stappen! Dit kan gelijk vanuit Keet’n Zwart. Vanuit de kano ontdekt je Twente zoals je het nog nooit gezien hebt. De Dinkel is uniek in Nederland, kronkelend en ruig. Hierdoor mag de Dinkel slechts enkele maanden in het najaar en voorjaar bevaren worden. Een unieke kans dus! Je vaart dwars door natuurgebied het Lutterzand waarbij je prachtige hoge oeverwanden en rivierduinen zult zien. In verband met het broedseizoen van o.a. de ijsvogel mag de Dinkel alleen bevaren worden vanaf 1 september tot en met 31 maart. Dus boek snel want vol is vol!

Boeken en meer informatie

Neem een Optie of Boek dit arrangement binnen 2 minuten online (in 4 stappen).