Hulp nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op via:

Kano instaptocht de Dinkel – vanaf 2 personen (1 sept t/m 31 mrt)

Arrangement inclusief:
  • Kanotocht (ca 2-3 uur)
  • Zwemvesten
  • Waterdichte ton voor bagage
  • Fietshuur

Ontdek de Dinkel en het Lutterzand. Ontelbare bochten en de hoge zandduinen geven een unieke kano beleving in Nederland. Alleen bevaarbaar van 1 september t/m 31 maart!

Let op: de waterstand van de Dinkel is door de aanhoudende droogte van afgelopen zomer lager dan normaal, waardoor er ondiepe stukken zijn met zandbanken.

Kano instaptocht

De instap is op Zaterdag (14:00 uur) en op Zondag (14:00 uur). We verzamelen bij het beginpunt, op de Parkeerplaats van Café Keet’n Zwart. Na de uitleg en over het kanovaren en het traject vaar je naar het eindpunt ‘de Kribbenbrug’.  Hier lever je de kano in en staan er fietsen voor je klaar om weer terug te gaan naar het beginpunt Keet’n zwart waar jullie auto geparkeerd staat. Wij leveren de fietsen en de route. De kortste route terug is circa 3 km en voert jullie door natuurgebied het Lutterzand.

De kano’s waar wij mee varen zijn Canadese kano’s. Deze zijn stabiel en hebben plek voor 3 personen. Je vaart met je eigen gezelschap dus niet met vreemde mensen in 1 kano. Omdat wij graag de mogelijk willen geven aan kleine gezelschappen (minder dan 6 personen) bundelen wij de starttijd en is het voor iedereen mogelijk de Dinkel te bevaren.

Kanovaren op de Dinkel

ijsvogel kanotocht
de ijsvogel die een vis vangt

De Dinkel is een natuurlijke rivier die zich al slingerend een weg heeft gebaand door het mooie Twente. De Dinkel is kronkelig en ruig en gaat dwars door natuurgebied het Lutterzand. In verband met het broedseizoen van de ijsvogel mag dit deel van de Dinkel slechts een deel van het jaar bevaren worden.

Let op: De waterstanden kunnen variëren binnen enkele uren. Bij hoogwater of extreem laagwater kan dit er toe leiden dat je uit de kano moet stappen om toch langs de brug of voorbij het ondiepe stuk te komen. Daarnaast vaar je door een stiltegebied. Omgewaaide bomen blokkeren soms de watergang en je zult dan onder/boven langs de boom moeten passeren. Het kan ook betekenen dat je de kano uit het water moet nemen en deze voorbij het obstakel moet trekken. Kom dus niet in je zondagse kleding 😉

Een ding is zeker; Een kanotocht op de Dinkel laat een onuitwisbare indruk achter!

Roelofs uit Balkbrug

Heel goed geregeld , alleen de waterstand was zeer laag maar ging desondanks toch goed, behalve dat we zijn omgeslagen met de kano doordat we tegelijkertijd naar de zelfde kant gingen in de kano.We hoefden niet terug te fietsen, maar werden met de verwarmde bus heerlijk naar de auto gebracht om ons om te kleden.Nog hartelijk bedankt voor deze grandiose service. We doen het zeker nog een keer over.
+ Lees meer

Westebeke uit Middelharnis

het was prachtig weer, Lutterzand is erg mooi. kanotocht vraagt wel enige behendigheid
+ Lees meer

Tom uit Oldenzaal

Via weilanden en bosgebied naar het Lutterzand. Mooie route met enkele spannende momenten. Vooral de boom over de Dinkel doet het goed je moet dan even nadenken hoe je dat gaat meesteren. Ook goed dat we droge kleren mee hebben genomen, want iets teveel naar rechts leunen betekende voor ons een nat pak. De pret was er niet minder om. Zeker een aanrader deze tocht.
+ Lees meer

Lianne uit Enschede

Laatste stukje door Lutterzand is het mooist. Wij hadden redelijke stroming en daardoor was het ook voor niet geoefende volwassene met twee kinderen goed te doen. Vriendelijke en behulpzame medewerkers. Ik reserveerde op korte termijn maar dat was geen probleem. Wij moesten er een keer uit ivm omgevallen boom, ik was daar en bij in en uitstappen blij met mijn sportsandalen die tegen water kunnen.
+ Lees meer

Boeken en meer informatie

Neem een Optie of Boek dit arrangement binnen 2 minuten online (in 4 stappen).