Hulp nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op via:

Dinkel – Overdinkel naar Lutterzand (6 uur)

Arrangement inclusief:
  • Kano en peddels
  • Zwemvesten
  • Waterdichte ton
  • Bezorgen/ophalen van de kano's

Wil je kanovaren op de Dinkel, het mooiste riviertje uit Twente? De Dinkel geeft een kanobeleving die je nergens anders in Nederland mee zult maken. Boek daarom nu via Twentekano de tocht van Overdinkel naar het Lutterzand. 

Let op: de waterstand van de Dinkel is door de aanhoudende droogte van afgelopen zomer lager dan normaal, waardoor er ondiepe stukken zijn met zandbanken. Momenteel raden wij deze route af omdat vooral het eerste stuk van deze route erg moeilijk bevaarbaar is. De Dinkeltocht van 2,5 uur is beter bevaarbaar.

Kanovaren op de Dinkel

De Dinkel kronkelt vanuit Duitsland door Twente met een totale lengte van ongeveer 45 kilometer. Een deel daarvan stroomt door het Lutterzand. Dit is een beschermd natuurgebied waardoor men de stroom hier nooit heeft mogen reguleren. Hierdoor is de Dinkel uniek gebleven en zijn er ontelbaar veel bochten. Daarbij is je uitzicht tijdens het kanovaren op de Dinkel keer op keer grandioos.

GenietenKanovaren op de dinkel

Vanaf het moment dat je in de kano stapt vergeet je de alledaagse drukte en verwonder je je over wat er achter elke bocht verscholen ligt. Al peddelend word je bekeken door bijvoorbeeld de koeien die bij warm weer komen pootje baden in het water. De steile oeverkanten, tot wel 7 meter hoogte, zijn indrukwekkend en tevens het broedgebied van de zeldzame ijsvogel.

Het kanovaren op de Dinkel is zo populair dat Natuurbescherming heeft bepaald dat kanovaren alleen is toegestaan van 1 september tot 31 maart. Dus informeer vandaag nog naar de beschikbaarheid en reserveer je plekje in de kano.

Paul Peters uit Rheden

Pittige tocht met weinig of geen (maandag en dinsdag) mogelijkheid van horeca onderweg dus neem eten en water/drinken mee. Twente kano vertelde ons dat je halverwege kon pauzeren bij een horeca gelegenheid maar deze bleek dicht op maandag en dinsdag. Nu hadden wij zelf proviand en water! mee maar als je dat niet hebt dan is het een lange dag…. Tocht was heel mooi, één van de mooiste kano trajecten van Nederland (naast Weerribben, Biesbosch en Kortenhoefse Plassen).
+ Lees meer

Kommee uit Zaandam

Zeer correcte en attente verzorging van het materiaal voor de kanotocht op de Dinkel. De liefde en respect voor de omgeving merkten we toen onze groep geïnstrueerd werd voor vertrek. Wij beschouwen ons altijd als gast als we mogen genieten van de rust in de natuur van de Dinkel; de gastheer spreekt vanuit dezelfde visie. Wij koesteren de Dinkel en vinden het ook prima dat deze slechts in een beperkt deel van het jaar toegankelijk is.
+ Lees meer

Huub uit Amstelveen

Op 1 september 2015, de eerste dag dat er in het najaar mocht worden kano gevaren, hebben we met  ons 2 de Dinkel dagtocht gedaan. Het weer was helaas wisselend van een bui tot zon. Maar we waren goed voorbereid en hadden de juiste kleding (waterdicht) aan. De Dinkel was fenomenaal. Wat een prachtige omgeving. Het was een uitdaging aangezien we 1 van de eerste kano groepen waren, werd het ook duidelijk dat er een aantal niet bevaarbare obstakels waren. Dus we moesten 2 keer uit de kano. Maar dat mocht de pret niet drukken. Des te meer avontuur! Daarnaast wil ik Maarten nog bedanken dat hij een uitzondering maakte voor ons 2-en en ons in Overdinkel te water liet. Het was een rustige dinsdag dus waarom niet, vertelde hij ons… Bedankt voor deze mooie dag!
+ Lees meer

Boeken en meer informatie

Neem een Optie of Boek dit arrangement binnen 2 minuten online (in 4 stappen).