Hulp nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op via:

Dinkel – kanotocht Lutterzand (2,5 uur)

Arrangement inclusief:
  • Kano en peddels
  • Zwemvesten
  • Waterdichte ton
  • Bezorgen/ophalen van de kano's

Wil je kanovaren op de Dinkel, het mooiste riviertje in Twente? De Dinkel geeft een kanobeleving die je nergens anders in Nederland zal meemaken!

Let op: de waterstand van de Dinkel is door de aanhoudende droogte van afgelopen zomer lager dan normaal, waardoor er ondiepe stukken zijn met zandbanken.

Kanovaren op de Dinkel

Kanovaren op de dinkel

De Dinkel kronkelt vanuit Duitsland door Twente met een totale lengte van ca. 45 kilometer. Een deel daarvan stroomt door het Lutterzand. Dit is een beschermd natuurgebied waardoor men de stroom hier nooit heeft mogen reguleren. Hierdoor is de Dinkel uniek gebleven en zijn er ontelbaar veel bochten en is het uitzicht keer op keer grandioos.

Vanaf het moment dat je in de kano stapt vergeet je de alledaagse drukte en verwonder je je over wat er achter elke bocht verscholen ligt. Al peddelend word je bekeken door koeien die bij warm weer komen pootje baden in het water. De steile oeverkanten, tot wel 7 meter hoogte, zijn indrukwekkend en tevens het broedgebied van de zeldzame ijsvogel.

Informeer dus vandaag nog naar de beschikbaarheid en reserveer uw plekje in de kano!

Let op: Dit arrangement kan van 1 september tot 31 maart geboekt worden! Daarbij is dit arrangement op De Dinkel boekbaar voor minimaal 6 personen. Is je gezelschap kleiner? Hiervoor bieden wij instaptochten op de Dinkel welke boekbaar zijn vanaf 2 personen. Wil je kanovaren van 1 april tot eind augustus? Kijk dan eens naar deze 2 kanotochten: Quendorf – Engden of Engden – Pier99.

A. Gelderman uit Bergen NH

Wat een leuke Kanotocht over de Dinkel met ons 12en. Genoten van de prachtige natuur en de fietstocht terug.
+ Lees meer

Bernard Diphooren uit Enschede

Na een redelijk grappige, droge en heldere uitleg mochten we de Dinkel op. Heerlijk rustig pedellen door de mooie natuur van het Lutterzand. We waren nog bijna gebeld door een lage tak en een inschattingsfout (de stroming niet meegerekend), maar zijn zonder al te nat pak overgekomen. Een uitstekende invulling van een vrije middag!
+ Lees meer

Twentekano uit Beuningen

Gisteren hebben wij zelf de Dinkel  verkend met de kano. Het was een groot avontuur, een prachtige tocht vol ijsvogels en Orchideeën. Er lagen hier en daar nog wel wat afval/over hangende takken.  We hebben daarom Op dinsdag 8 september 2015 een Dinkel opschoontocht georganiseerd. Gratis kanovaren in ruil voor een volle vuilnis zak met afval uit de Dinkel. We willen bij deze iedereen bedanken voor jullie moeite en de leuke avond!
+ Lees meer

Boeken en meer informatie

Neem een Optie of Boek dit arrangement binnen 2 minuten online (in 4 stappen).